HTML

savanyúleves blog

a Savanyúleves rondella hivatalos blogja

Friss topikok

  • kapujanincs (törölt): ezért tart itt ez az ország (2011.03.27. 00:33) Elindultunk

Linkblog

Folytatódik a Tóth Árpád sétány felújítása

2011.01.25. 17:45 Z'

Megkezdődött a Tóth Árpád sétány felújításának utolsó üteme a Nőegylet utca – Hadtörténeti Intézet és Múzeum közötti szakaszon. A beruházás keretében a Budavári Önkormányzat megújítja a zöldterületeket, automata öntözőhálózatot épít ki. Felújítják a sétány jobb és bal oldali gyalogos közlekedőit.

A beruházás első lépéseként a sétányon kivágták az ott lévő beteg és elöregedett juharfákat. Mint minden esetben, úgy most is, az Önkormányzat kertészeti szakvéleményt készíttetett a fák állapotáról. Sajnos kiderült, hogy az 1960-as évek második felében telepített juhar-sort, annak gyökérzetét és lombkoronáját a gesztenyefasor elnyomta, a fák elöregedtek. Ennek jele volt a csúcsszáradás, az elszáradt ágak, a kéregelhalás és az odvasodás. A szakértői jelentés megállapította azt is, hogy a fák vitalitási értéke nagyon alacsony, csupán hét darab fa rendelkezik 70 százalékos értékkel. 28 fa 30, 15 másik növény pedig 40-60 százalék közötti értékkel bír. A fakivágás után láthatóvá vált, hogy bár kívülről a fák egészségesnek tűnhetnek, belülről korhadtak, elrohadtak. A fasort az Önkormányzat pótolja, 70 darab japáncseresznyét és vadgesztenyefát ültetnek ki a beruházás során.

Forrás: Orientpress Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://savanyuleves.blog.hu/api/trackback/id/tr292677168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása