HTML

savanyúleves blog

a Savanyúleves rondella hivatalos blogja

Friss topikok

  • kapujanincs (törölt): ezért tart itt ez az ország (2011.03.27. 00:33) Elindultunk

Linkblog

[i]nstant [i]nfopo[i]nt

2011.02.21. 16:35 Z'

 

Az installáció célja egy olyan közösségileg használható, a turisták által is könnyen elérhető, konkrét személyzetre nem, hanem interakció révén információszerzésen alapuló társalgás megindítása. Az alapfelvetés, hogy ne egy tábla vagy hivatalos személy által adott útbaigazítás lévén nyerjen információt az érdeklődő, hanem egy kávé mellett, a helyi emberekkel való beszélgetés után, szubjektív információk lévén jussanak el a kívánt helyekre a „go local” szellemiségében.

Nem kívántunk semmilyen szinten a vizuális kilátást akadályozni, és ezt bármilyen tetővel korlátoznánk. Ezért döntöttünk a jelszerűen megformált, közösségi interakció színterévé alakuló tereket létrehozó kávézóasztalok mellett. Ezek az év minden napján működnének, továbbá megfigyelések alapján mondható, hogy a várban lakó emberek közül mindig van valaki a helyszínen, aki a felügyelő szerepét ellátná. A terület térburkolata sima térkő, amelyen egy adott raszteren mozgathatóak az asztalok majdnem tetszőleges rajzolatokat kialakítva.

Az installáció és a helyiek bevonása fontos cél volt, hisz így lesz gazdája a területnek, és ha magukénak érzik és szeretik a lakók, akkor működni is fog.
A területen lévő fa legalább olyan szinten uralja a területet, mint a másik rondellán lévő lovasszobor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://savanyuleves.blog.hu/api/trackback/id/tr452677360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása